Vanaf 1-7-2022 zijn rookmelders verplicht in appartement gebouwen gericht op toegangsdeuren. Set elektro-hydraulisch deurdranger bestuurd door 2 rookmelders

Vanaf:  1.244,61 Incl. BTW

Beschrijving

Deze set bevat een zelf sluitende elektro-hydraulisch deurdranger die aangestuurd word door middel van 2 draadloze rookmelders en ralaisbasis.

Deze elektro-hydraulische deurdrangers zijn ontworpen om een deur bij brand automatisch te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld via een brandmeldinstallatie, afstands­bediening of paniekknop. Zodra de deur meer dan 70˚ wordt geopend, wordt de drangerfunctie uitgeschakeld en zal niet meer op veerkracht sluiten. Alle modellen zijn voorzien van openhoudfunctie of vrijloopfunctie. Indien de deurdranger is ingesteld op openhoudfunctie blijft deze altijd in de geopende hoek vergrendeld staan. Als de deurdranger is ingesteld op vrijloopfunctie is deze vrij te bedienen, dus voelt het alsof er geen deurdranger is gemonteerd. Zodra de spanning wordt verbroken zal zowel in openhoudfunctie als in vrijloopfunctie de deur automatisch sluiten. Alle modellen zijn voorzien van een instelbare sluitsnelheid, instelbare eindslag en verstelbare arm. Door de unieke gelagerde nokkenas wordt voldaan aan document M en BS8300, wat inhoudt dat de deurdrangers met zeer lage druk (2,75 kg) handmatig kunnen worden geopend en dus zeer geschikt zijn voor mindervaliden, ouderen en kinderen.

Per 1 juli 2022 is het verplicht om rookmelders ook in bestaande bouw (gebouwd voor 2003) te plaatsen. Dan kies je in de meeste voor batterij gevoede melders. Een kwalitatieve en betrouwbare keuze zijn de melders uit de EI650-serie. Batterij gevoede rookmelders die alle veiligheid bieden zonder dat daar een externe 230V-voeding voor nodig is.

Er is ook een verplichting bij, gericht op toegangsdeuren

Per 1 juli 2022 komt er ook een aanscherping die betrekking heeft op nieuwbouw. Alle brandwerende woningtoegangsdeuren moeten zelfsluitend zijn. Ze moeten dus vrijloopdrangers hebben die ervoor zorgen dat deze deuren altijd goed sluiten. Deze verplichting kan ook gelden voor bestaande bouw, namelijk bij een verbouwing van het gebouw.

De noodzaak van het plaatsen van rookmelders in een gebouw is groot. Ze kunnen bij een brand levens redden en ervoor zorgen dat een gebouw niet volledig opbrandt. Vanaf juli 2022 worden rookmelders daarom verplicht gesteld in VvE’s. Wat moeten VvE’s weten over deze verplichtstelling?

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vanaf 1-7-2022 zijn rookmelders verplicht in appartement gebouwen gericht op toegangsdeuren. Set elektro-hydraulisch deurdranger bestuurd door 2 rookmelders” te beoordelen